Σχετικές Πληροφορίες

H πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας».

Τι είναι το Botox;

Το Botox (ή μποτοξ ή βοτουλινική τοξίνη) είναι ένα φάρμακο που παράγεται από μια φυσική πρωτεΐνη – νευροτοξίνη, την βοτουλινική τοξίνη που παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum. Είναι η πιο δημοφιλής και αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης και αντιμετώπισης των ρυτίδων έκφρασης ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο λαιμό και γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο «πόδι της χήνας». Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που περιέχει το botox, δρα ακριβώς πάνω στους δερματικούς μύες, εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους.

Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο φυσικό ως προς την έκφραση που αποκτά το πρόσωπο μετά.

Εφαρμογή της θεραπείας Botox:

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδο που πλέον θεραπεύει και προλαμβάνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου.

Υπάρχει και το baby botox ή actor’s botox, στο οποίο χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις φαρμάκου. Είναι επίσης γνωστό και ως micro botox. Συνήθως εφαρμόζεται σε μικρότερης ηλικίας άτομα για να προληφθεί ο σχηματισμός ρυτίδων και να καταφέρουν να διατηρήσουν τη νεανικότητά τους χωρίς να μειώνονται οι εκφράσεις του προσώπου.

Πλεονεκτήματα Botox

 • Απόλυτα ασφαλές
 • Ανώδυνο
 • Χαμηλό κόστος
 • Αποτελεί μία lunch break θεραπεία
 • Ορατά αποτελέσματα από την 1η μέρα
 • Μπορείς να το επαναλάβεις όσες φορές θέλεις
 • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
 • Εξατομικευμένη θεραπεία βάσει των ατομικών στόχων και αναγκών

Διάρκεια αποτελεσμάτων:

Η συνεδρία διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά συνολικά και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας μέρα. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό στις 10-15 μέρες μετά την εφαρμογή του. Η δράση του διαρκεί από 3 έως 6 μήνες, αναλόγως της κινητικότητας των μυών του προσώπου, της ηλικίας του ασθενή και του τύπου του δέρματός του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να ζητήσει από τον ασθενή να τον επισκεφθεί στο ιατρείο του μετά από 15 μέρες από την εφαρμογή, ώστε να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα.

Ποιές είναι οι παρενέργειες του Βotox;

Οι παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι σπανιότατες και πλήρως ιάσιμες. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να παρατηρήσεις μελανιές στα σημεία της έγχυσης ή αίσθημα βάρους, τα οποία υποχωρούν από μόνα τους μέσα σε λίγες μέρες και δεν ενέχουν κάποιο σοβαρό κίνδυνο.

Σοβαρότερη παρενέργεια είναι η βλεφαρόπτωση, η οποία είναι πάρα πολύ σπάνια. Ο κίνδυνος παρενεργειών ελαχιστοποιείται όταν το botox πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ιατρούς και αφορά σε διεθνώς πιστοποιημένο σκεύασμα

botox-1-before botox-1-after
botox-2-before botox-2-after

Ειδική προετοιμασία: τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά το botox

Πριν από τη θεραπεία συνιστάται να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές, ώστε να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητά της, αλλά και τη διάρκειά της. Δύο εβδομάδες πριν την εφαρμογή συνιστάται η αποφυγή της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων/ ασπιρίνης, αντιβιοτικών ή της κατανάλωσης βοτάνων, πάπρικας, κανέλας, πιπεριού καγιέν, τζίντζερ και κάρυ.

Μετά το botox θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες οδηγίες για να περιορίσεις τις παρενέργειες και να μεγιστοποιήσεις το αποτέλεσμα και τη διάρκειά του.

Για τις επόμενες 3 ώρες μετά την εφαρμογή θα πρέπει να:

·        Παραμείνεις σε όρθια θέση, αποφεύγοντας να ξαπλώσεις

·        Αποφύγεις να τρίβεις την περιοχή

Για τις επόμενες 3 μέρες μετά την εφαρμογή της θεραπείας θα πρέπει να αποφεύγεις να:

·        Ασκείσαι έντονα

·        Λάβεις ασπιρίνη

·        Καταναλώσεις αλκοόλ

·        Χρησιμοποιείς ζεστό νερό ή αέρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Επικοινώνησε μαζί μας για να κλείσεις ραντεβού ή για να σου λύσουμε οποιαδήποτε απορία σου σχετικά με την θεραπεία.

Σημεία εφαρμογής Botox

Η μέθοδος εφαρμόζεται για να αντιμετωπιστούν τα εξής:

 • Ρυτίδες μετώπου
 • Ρυτίδες μεσοφρύου
 • Ρυτίδες περιοφθαλμικές και μύτης
 • Ρυτίδες χειλιών
 • Γωνίες στόματος
 • Ανύψωση του πεσμένου φρυδιού
 • Ημικρανία
 • Υπεριδρωσία

ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ